Αλιάκμονας...
το ποτάμι των αναμνήσεων μας και όχι μόνο

Ο Αλιάκμονας ενώνει με την ασταμάτητη ροή του το χτες με το σήμερα, ρέοντας στην μνήμη αρκετών Βογατσιωτών παιδικές αναμνήσεις όπου τους γυρνά χρόνια πίσω όταν έπαιζαν, βρέχονταν και ψάρευαν με τα χέρια τους στα δροσερά και ήρεμα νερά του ποταμού.

Αλιάκμονας Το ποτάμι των αναμνήσεων μας

Αφεθείτε στην μαγεία του ποταμού

Ο ποταμός Αλιάκμονας αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλους εσάς που επιθυμείτε να βιώστε μια διαφορετική εμπειρία ζωής μέσα σε ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς.

Εξόρμηση στον ποταμό Αλιάκμονα

Τα πυκνά δέντρα, οι σπηλιές στα βράχια, οι παραλίες με άμμο και τα άγρια ζώα αποτελούν ψηφίδες του μοναδικού αυτού φυσικού τοπίου. Ο ποταμός φιλοξενεί πολλά είδη ψαριών, κάποια εξ αυτών θεωρούνται σπάνια και δεν ζούν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Αλιάκμονας: To μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδας

Ψάρεμα στον ποτάμι

Ένας διασκεδαστικός τρόπος ψαρέματος τότε ήταν το ψάρεμα με τα χέρια. Πετάγαμε τα παπούτσια μας, μπαίναμε ξυπόλυτοι στο νερό και ξετρυπώναμε τα ψάρια κάτω από τις πέτρες και τις γρούσπες. "Αν δεν βρέξεις κώλο ψάρια δεν πιάνεις έλεγαν οι παλιοί". Σήμερα βέβαια το ψάρεμα γίνετε και με διαφορετικούς τρόπους όμως παραμένει μια ευχάριστη ενασχόληση για τους λάτρεις του αντικειμένου.

Ψάρεμα στον ποτάμι

Ένα ταξίδι εμπειρίας μόλις ξεκίνησε

Επισκεφτείτε το Βογατσικό και ζήστε την ηρεμία, την ελευθερία και την ομορφιά της φύσης.