Απόδραση στην Μαγευτική Καστοριά

Η περίφημη λίμνη της Καστοριάς, το στολίδι της πόλης όπου μαγνητίζει τους επισκέπτες της με την ομορφιά και τη γαλήνια αύρα της. Εκτός όμως από τη λίμνη, στην Καστοριά μπορείτε να επισκεφθείτε και να δείτε βυζαντινές εκκλησίες, επιβλητικά αρχοντικά, μουσεία . Επίσης οι τοπικές γεύσεις και παραδόσεις συνοδεύουν και εμπλουτίζουν το ταξίδι στην αρχοντική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.

Η περίφημη λίμνη της Καστοριάς

Βόλτα στην Καστοριά: Όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε

Εδώ οι βόλτες γίνονται νωχελικά για να απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου. Μια βόλτα στο Ντολτσό, την παλιά πόλη της Καστοριάς είναι μία από τις διαδρομές που δεν πρέπει σίγουρα να χάσετε.

Βόλτα στην Καστοριά

Τα επιβλητικά αρχοντικά της Καστοριάς παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την τοιχοδομία, την αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική τους.

Βόλτα στην Καστοριά

Στο βόρειο τμήμα της λίμνης βρίσκεται το Σπήλαιο του Δράκου με τις δέκα επισκέψιμες αίθουσες και τις επτά υπόγειες λίμνες που αξίζει να δείτε.

Βόλτα στην Καστοριά

Ο μικρός γύρος της λίμνης έχει μήκος περίπου 8 χλμ. και γίνεται ιδανικά με τα πόδια ή με ποδήλατο. Στη διαδρομή υπάρχουν κιόσκια ιδανικά για πικνίκ, ενώ στο πλάτωμα μπροστά στη Μονή της Παναγιάς Μαυριώτισσας στέκεται ένας πλάτανος 900 περίπου ετών.

Βόλτα στην Καστοριά

Στην πόλη της Καστοριάς, έχει διατηρηθεί σημαντικός αριθμός από βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, ως τεκμήρια της κατά καιρούς ακμής της. Οι εκκλησίες αυτές χρονολογούνται στην περίοδο από το δεύτερο μισό του 10ου αιώνα μέχρι τον 19ο αι.

Βόλτα στην Καστοριά

Ένα ταξίδι εμπειρίας μόλις ξεκίνησε

Επισκεφτείτε το Βογατσικό και ζήστε την ηρεμία, την ελευθερία και την ομορφιά της φύσης.